EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO

Plans de futur per a l’església de Vinyoles

Plans de futur per a l’església de Vinyoles..
última actualització: 11-07-2016 (11:05)

Jordi Vilarrodà
El Patronat d’Estudis Osonencs la gestionarà

L’Ajuntament de les Masies de Voltregà es farà càrrec directament de gestionar l’església de Sant Esteve de Vinyoles, en virtut d’un acord signat amb els seus propietaris, el Patronat d’Estudis Osonencs. El conveni farà possible que es posi en marxa un pla de restauració d’aquesta església, de la qual Jacint Verdaguer va ser vicari entre 1871 i 1873, i que presenta alguns problemes de conservació. De moment, es farà un estudi de la situació actual per saber quines són les actuacions més urgents.

L’església de Vinyoles és actualment un espai secularitzat –fora del culte religiós excepte en algunes ocasions– que el Patronat d’Estudis Osonencs va adquirir a principis dels anys 70 del segle passat i que va restaurar “amb l’ajut de la gent del poble”, explicava Antoni Ylla-Català, president de l’entitat, el dia de la signatura del conveni. Des d’aquell moment, l’ha gestionada, darrerament en col·laboració amb l’Associació Sociocultural del Voltreganès Què S’Hi Pot Fer. Un conveni a tres bandes, on participava també la parròquia, s’ha substituït ara per l’acord bilateral amb l’Ajuntament. Sergi Vilamala, alcalde de les Masies, afirma que ara s’ha de veure com està l’edifici “perquè això ens permeti buscar recursos”. L’arquitecte Miquel Surinyach, que assessora el Patronat d’Estudis Osonencs, assegura que en aquests moments “no hi ha res urgent, però no es pot deixar”.

L’església de Sant Esteve de Vinyoles data del segle XII, tot i que s’hi van fer modificacions en època barroca. A part del seu valor històric, és coneguda sobretot per la seva condició de lloc verdaguerià. El poeta va plantar un llorer a l’hort de la rectoria, que encara avui es conserva viu.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fm



PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria








dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal